Roliga fakta om fotboll

vANLIGA SKADOR INOM FOTBOLLENDet finns en hel del roliga och helt galna fakta kring denna sport. Sedan är det ju inte säkert att alla är sanna, eller helt korrekta, men det är en kul läsning. Så här, håll till godo med lite galna fakta och roliga historier som har med fotboll att göra!

En historia är om Neil Armstrong, ni vet första mannen på månen. Han ville ta med sig en fotboll upp för att testa att sparka boll på månen, men det gick inte NASA med på. Deras anledning? Fotboll var inte tillräckligt amerikanskt!

En annan kul grej är att det finns robotfotboll. Det är alltså robotar som spelar fotboll och det finns ett officiellt mästerskap som heter RoboCup. Den hölls första gången 2011 i Istanbul.

Under VM 2002 hände något konstigt. Italien blev utslagna, av Sydkorea. Mannen som gjorde målet åt Sydkorea, fick sparken! Anledningen? Det var hans fel att Italien blev utslagna.

Världens snabbaste utvisning i fotboll är 2 sekunder! Det skedde engelsmannen Lee Todd. Från att visselpipan ljöd för avspark, så tog det just två sekunder att bli utvisad. Anledningen till detta var att han sa; Fuck me that was loud, om visselpipan. Det ledde till utvisning från samma domare!

England fick inte spela internationell fotboll under fem års tid, mellan 1985 och 1990. Anledningen till detta var att engelska huliganer under 1985 hade orsakat 39 dödsfall samt 600 skadade personer. FIFA gav dem de då detta som straff.

Om ni tyckte det var illa att Sydkorea sparkade en av sina spelare, för att han fick Italien utvisade genom att göra mål, då ska ni höra om detta! En spelare i Colombias lag, råkade göra självmål under VM 1994. Han blev skjuten senare, och enligt ryktet av flera personer, varav en ska ha ropat GOAL för varje skott som avlossades.

Grönland får inte ingå i FIFA, och av den enkla anledningen att de har inget gräs att spela på. FIFA anser att man måste ha en gräsmatta gör att spela fotboll.