Utrustning för fotboll

Fotbollsutrustning Skydd och annatSka man spela fotboll så är det inte direkt jättemycket utrustning som man kan behöva. Det är bra att satsa på ett bra par fotbollsskor, i rätt storlek. Det är även bra att ha ett par benskydd, samt knäskydd och knästöd. Ha ett par fotbollsstrumpor, i rätt storlek, som håller skydden på plats. En tröja samt ett par shorts är även det bra att ha. Är det så att du ska spela matcher, så brukar den klubb man är medlem i stå för matchdräkt. En matchdräkt består av matchtröja, shorts samt fotbollsstrumpor. Dessa brukar ha lagets färger samt att du har en egen siffra som står bak på din tröja.

Fotbollsutrustning för barn

Om det är barn som börjar spela fotboll så ska även de ha utrustning. Skorna är det som ofta kostar mest pengar, men det finns många begagnade att hitta som duger. Barnen växer ju hela tiden, så det kan vara dumt att alltid köpa nytt. Se bara till så att det blir rätt storlek på skorna, så att inga skador förekommer. Även barn bör ha benskydd och fotbollsstrumpor, samt shorts eller träningsbyxor, samt tröja.

För den som är målvakt krävs det även ett par målvaktshandskar, som dels skyddar, men även gör att det är enklare att greppa bollen. Övrig utrustning, för både barn och vuxna är så klart en fotboll, samt mål. Tränar man med en klubb så finns det hos dem. Är det så att man vill träna själv, eller hemma, så finns det fotbollar och fotbollsmål att köpa hem om man vill.

Så mycket mer än detta krävs inte för att spela fotboll. Det är om du vill ha särskilda kläder, egen vattenflaska och så vidare.