Börja spela fotboll

Vill du börja spela fotboll, men vet inte hur du ska göra? Det är bra att hitta ett lag att spela i. Det brukar gå efter ålder, så hitta ett lag med rätt åldersgrupp. För vuxna kan det dock vara blandande åldrar i lagen, både i herrlag och damlag.

Börjar du spela i en ung ålder så är det dock exakta åldersgrupper. Äldre kan även spela i lag som Korpen om man vill.
När du hittat det lag du vill spela i, så ska du bli medlem i själva föreningen. Ofta blir man det genom att kontakta kansliet och betala en avgift.

Licens för att spela fotboll

 Svenska fotbollsförbundet säger att man från det år man blir 15, så ska man ha en licens, för att få spela i en förening. Det får man genom att en representant från din klubb, samt målsman skriver på ett intyg som sedan är en ansökan om licens som ska skickas in. Detta intyg förvaras sedan hos klubben och ska kunna visas upp för fotbollsförbundet- Det blir ingen personlig licens, utan det är klubben som har hand om den. Det måste finnas en licens för att spelaren ska få vara med i seriematcher eller cuper av olika slag. Licensen gäller ett år i taget. Med denna licens kommer även en försäkring för skador av olika slag som kan ske i samband med att man spelar fotboll.

För att få reda på mer hur du kommer igång med att spela fotboll och hur man går tillväga med licenser så är det bra att kontakta en fotbollsklubb i den stad eller i det samhälle du bor. De kan berätta mer och hjälpa dig att komma igång med att börja spela. Är du vuxen och vill spela lite enklare form av fotboll, så kan du kontakta Korpen, som erbjuder en mängd olika sporter, varav fotboll är en av dem.