Vanliga skador inom fotboll

Fotboll är en sport som utövas av många och i olika åldrar. Det gör att det inte är så konstigt att det blir skador av olika slag. Det allra vanligaste att fotbollsspelare drabbas av är knäskador. De kan även drabbas av stukningar av olika slag.

Fotbollskador Knäskador & andra skador hos fotbollsspelareSkador som är vanliga

De vanligaste fotbollsskadorna brukar ske hos spelare upp till 24 år och det är då främst knäskador och stukningar. Man säger att ungefär hälften av knäskadorna som sker på fotbollsplanen är främre korsbandsskador. Det kan dock även vara bakre korsbandet, sidoledband eller menisker det är även vanligt med löparknä. Om du drabbas av en knäskada är det viktigt att påbörja en rehabilitering för att inte få en permanent skada.

Stukningar är en av de allra vanligaste idrottsskador inom nästan alla sporter, men fotboll är särskilt drabbat. Det beror på hur man rör sig när man spelar. Det är plötsliga riktningsförändringar, olika hopp och så vidare. Skador i ljumsken kan även det drabba fotbollsspelare. Många gånger för att man sträckt sig allt för häftigt efter bollen. Sedan finns det så klart fler skador än dessa som kan drabba en fotbollsspelare, men detta var i alla fall de allra vanligaste.

Rehabilitering

Om du drabbats av en skada då du spelat fotboll, så är det ibland viktigt att få vård. Stukningar läker ut av sig självt, men olika knäskador kan förvärras om du inte påbörjar en rehabilitering. En naprapat kan vara till god hjälp om du drabbats av skador. Även läkare på vårdcentralen kan hjälpa dig, eller skriva en remiss till någon som kan. Det är inte heller fel att förebygga att få skador. Det kan du göra genom att alltid värma upp innan du börjar. Bygg upp balans och stabilitet i fötter och ben. Även olika skydd kan vara bra att ha, i ett förebyggande syfte.